BOLLEBYGD

Töllsjövägen blir säker i Bollebygd

1:31 min

Den omdiskuterade gång och cykelbanan vid Töllsjövägen i Bollebygd blir av. Kommunen och Trafikverket har nu enats och inom bara någon vecka ska avtalet skrivas på. Vägen är olycksdrabbad och i vintras omkom en äldre man på cykel efter att ha blivit påkörd av en bilist.

– Det är väldigt positivt, det är en väg som används mycket av barn och ungdomar. Vi jobbar ju på alla sätt att köra kommunen så trygg och säker som möjligt, säger Christer Johansson (M), kommunalråd.

En gång- och cykelväg har varit efterlängtad länge och har även funnits med i politikernas vallöften inte minst för att många barn och ungdomar rör sig i området. När en äldre man på cykel blev påkörd i vintras av en bilist och avled så ökade kraven från ortsborna. Men beskedet från

Trafikverket i vintras tydde på att planerna skulle dröja. Förhandligar har sedan pågått och nu är man överens. 10 miljoner kronor kostar projektet och Bollebygds kommun går in med hälften. Banan ska gå från Erikstorp genom nya bostadsområdet Tyftet till Brandshed där Hestrafors idrottsförening har sina anläggningar. Christer Johansson menar att nu kan, inte minst, barnfamiljerna andas ut.

– Vägen leder till många fritidsaktiviteter så nu kan barnens föräldrar känna sig lugna och trygga när barnen ger sig iväg

Gång och cykelbanan ska enligt planerna stå klar 2014.