FOTBOLL

Norrby vann premiär med tio man

1:32 min

Det blev en smaksstart på säsongen för Norrby IF i fotbollens Division 1 när de besegrade tippade topplaget Sylvia med 2-1. Detta trots stort chansövertag för bortalaget och att Norrby spelade matchens sista 15 minuter med en man utvisad.

Men det var bortalaget Sylvia som började starkast och tog ledningen redan efter 11 minuter när lagets specielle målskytt Allan Borgvardt skarvade in en frispark med huvudet.

Norrbys försvarsspel var svajjigt och sett till antal målchanser i första halvlek borde Sylvia behållit och till och med utökat ledningen.

Men spelmässigt höll Norrby jämna steg med det tippade topplaget Sylvia så forwarden Henrik Svedbergs kvittering fem minuter innan paus var inte helt oförtjänt.

Andra halvlek fortsatte som den första men Norrbys försvarsspel var något bättre. Men efter 75 minuter utvisades Norrbys centrale mittfältare Nicklas Savolainen efter två gula kort och i det läget var nog hemmalaget inställt på oavgjort.

Men trots att man var tio man den sista kvarten lyckades Norrby tillslut knipa tre poäng när nyförvärvet från Qviding Keenan Galijatovic gjorde mål bara två minuter före full tid och resultatet 2-1 stod sig tiden ut.

Kristoffer Lidén
kristoffer.liden@sr.se