Mikael Bengtsson, vd Viskaforshem
BORÅS

Viskafors på väg uppåt

Viskaforshem: "Vi vill få tillbaka stoltheten."
1:34 min

Under de senaste åren har det börjat hända saker i Viskafors. Från att ha varit utarmat med tomma industrier och ett samhälle med tomma lägenheter så har Viskafors rest sig. Och mycket kretsar nu kring Viskaforshem.

Nuförtiden är det många som trivs i Viskafors. Leif Ljungström är en av dem.

– Jag har bott här i 36 år, så jag trivs. Mycket är nytt i samhällena, och mycket kan bli bättre. I Svaneholm borde de börja renovera taken. Annars är det bra!

Mikael Bengtsson är VD för det kommunala bostadsbolaget Viskaforshem. Han är den som gjorde Viskaforshem till ett verktyg för invånarna att börja tro på framtiden. För Viskafors och Svaneholm har en stolt hitsoria.

– Textilindustrins vagga står där. Sen är det en vacker natur runt Viskan. Gäster som kommer från tillexempel Tyskland tycker att det är otroligt vackert. Vi vill ta fram den här stoltheten igen. Sen finns det väl endel att putsa upp, göra det snyggt och fräscht.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".