Foto: Björn Larsson Rosvall, SCANPIX.

Liseberg öppnar för våren

På lördag öppnar Liseberg för vårsäsongen - vare sig det hinner bli vårväder eller ej. Igår var det smygvisning av de nya attraktionerna.

Informationschefen Pelle Johannesson räknar upp vad som är nytt för i år:

– Göteborgshjulet har fått en ny plats och numer heter Lisebergshjulet. Det är 30 meter högre än när det var nere vid Lilla Bommen, säger informationschefen Pelle Johannesson som räknar upp fler nyheter.

--Vi har relanserat den gamla klassikern Juke box som är helt modern tekniskt sett och miljömässigt också.

– I anslutning till Polketten finns en ny temarestaurang för den mognare publiken som heter Skeppmagasinet. Den har hav och miljö som tema.

– Vi har en ny film uppe i Maxima och lite nya spel som rockringen och milk shake som ansluter till 50-tals temat kring juke box.

Redan innan Liseberg öppnar har det blivit diskussioner kring kravet på fotografi på Lisebergskortet.

– Det var det redan från början, 1923 , med såväl namn som fotografi. Det här är vårt sätt att premiera våra mest trogna kunder. Vi vill kunna servera erbjudanden med jämna mellanrum. Om bara några år är jag helt övertygad om att vi kommer att ha Lisebergskortet i mobiltelefonen, säger Pelle Johannesson.

Vem är det som fått årets Lisebergsapplåd?

--Det blir Eva Rydberg som vi tycker har gjort stora insatser för svensk underhållning och hon får sin applåd på lördag.

--Vi har ett kul program då där vi blandar högt och lågt. Vårtalare är Janne Josefsson. Det ska bli mycket spännande att höra vad han säger.

Top cats underhåller och det blir naturligtvis fyrverkeri på lördagskvällen, säger Pelle Johannesson.

Hasse Andersson
hasse.andersson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".