Niklas Odén förälder till barn på Myråsskolan. Foto: Bo Thorin, P4 Sjuhärad
BORÅS

Ingen förskola vid Myråsskolan

Förälder "De lyssnar på folk"
1:38 min

Det tycks inte bli någon ny förskola intill Myråsskolan i Brämhult. Den rödgröna majoriteten i Borås kommunstyrelse föreslår att planerna stoppas och att man i stället skyndar på med bygget av en ny förskola på Hässleholmen.

Niklas Odén är en av många föräldrar som har protesterat mot myråsplanerna och som är nöjd idag att de skrotas.

– Jag tycker det är ett väldigt positivt förslag. Man tar hänsyn till medborgarna på Brämhult. Man lyssnar på folk som kommer att påverkas av det här beslutet. Det finns ett stort motstånd mot detta.

Myråsskolan behöver byggas ut
De föräldrar som engagerat sig mot förskoleplanerna vid Myråsskolan har gjort det av främst två skäl: Dels att Myråsskolan är trångbodd och behöver byggas ut - vilket skulle bli svårt om en förskola byggs på tomten.

– Man kan inte både utveckla Myråsskolan och ha ett dagis där.

Dels för att trafiksituationen runt skolan är kaotisk på morgnarna.

– Den är tuff som den är idag. Men skulle man för in 120 nya dagisbarn och samtidigt begränsa möjligheterna att hämta och lämna barn - som man gör i det här förslaget - så kommer det att bli kaotiskt där. Det är min bedömning.

Moderaterna vill bygga förskola
Trots det drev stadsdelsnämnden, med den moderata ordförandens utslagsröst, igenom ett ja till förskolan under förutsättning att trafiksituationen löses.

De rödgröna protesterade och när nu kommunstyrelsen, där de rödgröna har majoritet, på måndag ska ta ställning, så blir troligen beslutet det motsatta. Alltså nej till förskola vid Myråsskolan och därmed ny och uppskjuten projektering av en ombyggnad av själva skolan samt en tidigare läggning av byggstraten av en ny förskola vid Milstensgatan, i närheten av Bodaskolan på Hässleholmen.

Att båda blocken i Stadsdelsnämnd Öster i så fall också vill ha en annan förskola i Brämhult finns inte med i kommunstyrelsens förslag men det kanske kommer längre fram.

Niklas Odén, med två döttrar på Myråsskolan och en i förskolan, tycker att förslaget är odelat positivt.

– Det tycker jag absolut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".