Foto: Joakim Eriksson, Agena Foto
KINNA

Ännu ett inbrott på Brothers

Olsson "Psykiskt jobbigt"
1:24 min

Inatt hade klädbutiken Brothers i Kinna inbrott igen - det fjärde på kort tid. Det var vid 2-tiden som tjuvar slog sönder en pansarglasruta och stal bland annat märkesjeans för drygt 100 000 kronor.

Polisen har inga vittnesuppgifter och eller någon gripen för stölden. En teknisk undersökning skall göras under dagen

Nattens inbrott var det fjärde på Brothers i Kinna på ett halvt år, och det senaste var bara för en vecka sedan.

– Det är väldigt frustrerande. Det är psykiskt jobbigt. Det är inte det här vi ska hålla på med, att städa upp efter inbrott, säger Janne Olsson som är ägare till butiken.

– Vi fick leverans av jeans i onsdags/torsdags i förra veckan, och nu är de borta igen...

Olssons förklaring till varför Brothers drabbats så många gånger är att butiken säljer dyra märkesvaror som tjuvarna koncentrerat sig på.
Trots att man från butikens sida försökt förebygga inbrotten så fortsätter de gång på gång.

– Vi får ta kontakt med försäkringsbolaget för att se hur vi kan skydda oss ytterligare. Vi har ju satt in pansarglas tidigare.

Janne Olsson tror att det kan vara ett beställningsjobb.

– Det verkar så. De har gått direkt till märkesvarorna. Det känns som de varit inne i butiken tidigare och rekognocerat.

Vid ett inbrott i november stals en stor mängd märkeskläder, vid ett inbrott i mars stals jeans och jeans stals även vid ett inbrott för en vecka sedan.

– Vi börjar väl snart krokna över detta och tröttna på att driva butik på detta sätt, men vad gör man, frågar sig ägaren Janne Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".