Magnus Rytterås. Foto: Jan-Åke Thorell, P4 Sjuhärad
BORÅS

Kan bli strejk på Bilprovningen idag

Magnus "Hoppas inte på strejk"
1:32 min

Risken är överhängande för strejk på var tredje av Svensk Bilprovnings stationer från och med i eftermiddag. En av de aktuella stationerna är den på Hulta i Borås.

Facket har sagt ja till medlarnas bud i konflikten, men arbetsgivar- och branschorganisationen Almega svarade nej. Om ingen lösning nås börjar strejken klockan 16.

Den enda stationen i Sjuhärad som berörs är Bilprovningen på Hulta i Borås, där Magnus Rytterås arbetar.

– Jag hoppas verkligen inte det blir strejk. Det har varit sena förhandlingar tidigare och som har löst sig i sista stund.

Medlarbudet innehåller en garanterad löneökning på 300 kronor till alla anställda, men arbetsgivaren vill i större utsträckning kunna fördela löneutrymmet individuellt. Parterna väntas svara medlarna klockan 11 idag.

På bilprovningen på Hulta jobbar bara två personer. Även om Magnus Rytterås hoppas att frågan ska lösas så är man ändå beredd ifall det blir strejk.

– Vi är förberedda med att hjälpa våra kunder att försöka få tider på andra stationer som inte är uttagna i strejk. Vi får hoppas att det löser sig särskilt för de som riskerar körförbud.

Det här gäller vid strejk

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".