Ann-Marie Stenson. Foto:Jan-Åke Thorell, P4 Sjuhärad
ULRICEHAMN

Lägerskola ställs in i Ulricehamn

1:39 min

Det blir ingen lägerskola till hösten för eleverna i årskurs sju i Ulricehamn - trots att den varit populär hos eleverna och ett viktigt inslag i att svetsa samman eleverna när de börjar på högstadiet.

Genom att slopa övernattningen och i stället bara ha en dagaktivitet sparar kommunen minst ett par hundra tusen kronor.

Men det är inte bara sparkraven som är orsaken, säger verksamhetschefen Ann-Marie Stenson.

– Dels är det en besparing men vi vill också testa något annat. Vi har hållt på i många år, varför inte förändra och se om vi hittar något bättre.

Lägerskolan en gammal tradition
Lägerskolan på Vidablick har hållit på i ett 20-tal år. Men nu är det slut med den saken. Föräldringen berör alla elever som i höst ska börja i årskurs sju på Ätradalsskolan och Stenbocksskolan - cirka 250 stycken.

Syftet med lägerskolan är att svetsa samman gruppen - och att eleverna ska få lära känna både sin lärare och varandra eftersom de kommer från olika skolor i år 6. Det kan man göra under en dag, menar Ann-Marie Stenson - även om själva övernattningen har varit ett uppskattat inslag hos de flesta elever.

– Det har varit uppskattat men det har funnits elever som inte velat vara där, säger Anne-Marie Stenson.

Tuffa besparingar inom skolan
Skolan har ett generellt sparbeting på en procent, men eftersom vissa kostander inte går att spara på, exempelvis lokaler, så blir besparingarna större inom andra områden.

Verksamhetschefen Anne-Marie Stenström säger att man försöker behålla kvalitén i skolan trots nedskärningar.

– Det är tufft. Vi vänder på varenda krona just nu. Men vi ska försöka göra det så bra vi någonsin kan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista