1 av 2
Skiss över nybygget vid Simonsland, AB Bostäder
2 av 2
Roland Andersson (S) väntar på första spadtaget. Foto: Mikael Olmås, P4 Sjuhärad.
BORÅS

Attraktivt men dyrt för studenter på Simonsland

1:31 min

Idag togs första spadtaget för tre byggnader för studentboende på Simonsland i Borås. Sammanlagt ska 160 nya lägenheter byggas. De första ska vara klara för inflyttning hösten 2013.

Sammanlagt rör det sig om tre byggnader som det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder låter bygga. Den första byggnaden ska vara klara för inflyttning till höstterminen 2013. De två andra byggnaderna väntas vara klara till vårtterminen 2014. Det är ett attraktivt boende nära högskolan, men också dyrt: 3 900 kronor kommer den minsta lägenheten på 21 kvadrat att kosta upp till 6 000 för den största. Klara Jennisher är ordförande i studentkåren på högskolan:

– Vi har varit med i diskussioner kring hyresnivån och hade väl önskat att den låg något lägre. Det är väl smärtgränsen skulle väl jag säga.

Det exklusiva läget ger höga priser men Klara Jennisher är inte säker på att det är det sämsta.

– Det är väl möjligt att man kunde gjort på annat sätt, men överlag så bor väl studenter inte så fint så jag kan tycka att de är värda det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista