ÖXNEVALLA

Karstorps naturförskola räddad

Efter att föräldraföreningen de senaste veckorna lyckats locka fler familjer att placera sina barn på förskolan, så beslutade barn- och utbildningsnämnden i Mark igår att låta förskolan få vara kvar.

Karstorps naturförskola har varit nedläggningshotad, på grund av att den har haft för få barn inskrivna och därmed varit svår att försvara ekonomiskt för politikerna.

Men föräldraföreningens engagemang de senaste veckorna har alltså lett till att fler familjer nu beslutat placera sina barn på förskolan.

– Därmed har förskolan visat att det finns förutsättningar att nå ett plus-/minus-/nollresultat, säger nämndens vice ordförande Peter Landgren (S).

Det var Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Marks oberoende demokrater och Markbygdspartiet som röstade för fortsatt drift, medan de borgerliga partierna ville lägga ner förskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista