Hedvigsborgs förskola. Foto: Bo Thorin.
BORÅS

Magsjukan på förskolan - nu ska rören bytas

1:31 min

Nu gör Borås ett nytt försök att komma till rätta med vattenproblemen på Hedvigsborgs förskola. För att komma till rätta med den grasserande magsjukan byts bland annat rören ut, men personalen vågar inte andas ut ännu.

Nu ska samtliga vattenledningsrör och kranar på Hedvigsborgs förskola bytas och varmvattnet ska tas från en annan beredare - allt för att komma tillrätta med magsjukeproblemen på skolan.

Men personalen på förskolan tar inte ut något i förskott.

– Jag vill se siffrorna (mätvärdena) på det först. Man har levt med detta i tre års tid nu så man är ganska frustrerade, barnskötaren Annelie Persson.

Även om hälsoläget på Hedvigsborgs förskola är bra just nu, man dricker bara flaskvatten sedan några veckor, så vågar inte personal och föräldrar ta ut någon glädje än.

I går presenterades de senaste vattenanalyserna vid ett föräldramöte. Analyserna gick den här gången längre än tidigare - både halterna av mikroorganismer och svamp mättes.

Värdena var godkända, men det har de varit förr också och ändå har både barn och personal drabbats av magsjuka.

På fredag tar kommunen ett steg till. Då ska alla ledningar och kranar bytas ut på förkolan. Barnsköterskan Mia Alfredsson är luttrad.

– Vi har hållit på i tre års tid nu för att hitta en lösning på detta samtidigt som vi ska bedriva en pedagogisk verksamhet. Vi hinner liksom inte med, vi tycker inte vi gör det vi ska göra egentligen. Man kanner att det är svårt - det händer ingenting.

Tidigare artiklar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista