1 av 2
Sara Gardell tycker det är dött i Svenljunga - Borås blir räddningen idag. Foto: Camilla Walldán.
2 av 2
Patrik Tellnor skulle vilja ha mer grönt, kanske inte i hamburgaren men kring torget. Foto: Camilla Walldán.
SVENLJUNGA

Sömniga Svenljunga ska väckas

1:34 min

Kommunen, handlarna och fastighetsägarna i Svenljunga satsar nu pengar i projektet "Svenljunga köping". Fler affärer och trevligare miljö ska få kunderna att återvända.

– Här är väl inte så himla mycket, nästan bara bilar och inte så mycket affärer. Svenljunga är ju ganska stort, men det finns ju inte allt här så man måste åka till Borås eller Kinna, säger svenljungabon Gudrun Hylak.

Det är de privata fastighetsföretagen och intresseföreningen Fastighetsägarna som nu satsar 50 000 var på projektet "Svenljunga köping".
Man ska försöka bryta trenden att butiker öppnar och slår igen, och att folk åker någon annanstan. Istället sja de tomma lokalerna fyllas och tanken är att hitta en bra mix av verksamheter. 

"Svenljunga köping" ska också satsa på att frächa upp både inre och yttre miljön. Patrik Tellnor är en annan Svenljungabo vill se ett mer levande torg.

– Man kunde göra det lite grönare kanske, lite mer träd. Samtidigt behövs det parkeringar om man smidigt ska kunna stanna till och handla.

– Det känns lite dött faktiskt - det är sorgligt men så är det, säger Sara Gardell.

– Är man lite yngre vill man hitta på grejer och då blir det ofta att man får åka in till Borås. Blir det mer affärer här blir det i alla fall lite att göra.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista