1 av 3
Humanhabit marknadschef Ale Rivinoja är bedrövad efter nattens inbrott. Foto: Hanna Larsson.
2 av 3
Butiken på Alvestagatan på Druvefors idag. Foto: Hanna Larsson.
3 av 3
Skyddsvästar liknande denna stals inatt. Foto: Fritz Schibli/Scanpix.
BORÅS

Skottsäkra västar stals vid natträd

1:40 min

Ett hundratal skyddvästar stals inatt från företaget Humanhabit på Druveforstorg i Borås. Det rör sig om skottsäkra västar för totalt 800 000 kronor - västar som används av exempelvis dörrvakter och jägare.

Ale Rivinoja är marknadschef på Humanhabit Parti och Detaljhandel i Borås. Idag står han framför avspärrningarna och betraktar förödelsen utanför butiken på Druveforstorg.

– Det ser inte så roligt ut att komma hit till arbetsplatsen och det är avspärrat och fullt med glas i lokalen.

Det var klockan ett inatt som Ale väcktes av beskedet om inbrottet i butiken. Tjuvarna kom över ett stort parti med skottsäkra skyddsvästar som värderas uppemot 800 000 kronor.

– Vi skulle lansera det här varumärket, så det var lite snöpligt. Normalt säljer vi lampor, men det är högsäsong för det på vintern. Därför skulle vi börja med försäljning av västar - specialtillverkade för väktare, dörrvakter och jägare.

Polisen har inte kunnat gripa någon för stölden, men ett vittne ska ha sett fyra maskerade män lasta in något i en bil och sedan kört iväg på gång och cykelbanan.

Ale Rivinoja är bedrövad idag.

– Man vet ju inte om det försvunnit något annat i butiken. Jag blev väckt mitt i natten och någon inventering har man inte hunnit göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista