BORÅS

90-åring hittad av P4 Sjuhärads lyssnare

Polisen har hittat den dementa 90-åriga kvinna som varit försvunnen i Borås sedan igår eftermiddag. Efter att P4 Sjuhärads lyssnare tipsat polisen hittades hon välbehållen i en trappuppgång på Hulta.

Det var vid lunchtid igår som hemtjänstpersonal upptäckte att den 90-åriga kvinnan var borta från sitt hem på Hässleholmen i Borås.

Under gårdagskvällen och natten sökte polisen efter kvinnan, och på morgonen idag fortsatte man med bland annat dörrknackning och avsökning av trapp och källarutrymmen. I första hand avsöktes Boda, Brämhult och Hulta där kvinnan brukar röra sig.

Efter att P4 Sjuhärad berättat om den försvunna kvinnan i nyhetssändningarna idag fick polisen napp: flera personer ringde om att kvinnan varit synlig både vid 18-tiden igår och 20-tiden.

Med hjälp av de uppgifterna kunde sökområdet begränsas till en del av Hulta, och efter fler samtal från lyssnare hittades först kvinnans rollator i entrén till en trappuppgång. 

På tredje våningen fanns så den 90-åriga kvinnan. Hon hade lagt sig att sova på betonggolvet, och förutom att hon var lite stel uppges hon vara välbehållen och vid god kondition.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista