Foto: AP, Alessandro della Valle.
BORÅS

Döms för hundattack i Sjömarken

Hovrätten faställde idag domen mot en Boråskvinna i 60-årsåldern. Kvinnans rottweiler attackerade och bet två joggare i Sjömarken sommaren 2010. I den ena attacken blev en kvinna svårt skadad.

Det var med tio dagars mellanrum sommaren 2010 som två joggare attackerades i Sjömarken av kvinnans Rottweiler.

Den första attacken
Den 22 juli sprang hunden efter en joggande man för att hälsa, men blev sedan aggressiv när ägaren försökte få undan hunden.

Den började då bita mot mannen och kampen slutade i diket där han lyckades koppla ett grepp runt halsen på hunden och ägaren lyckades koppla den.
Attacken resulterade i blåmärken på överarmarna och en allvarlig sårskada på vänster underarm.

Den andra attacken
Tio dagar senare blev en 41-årig kvinna påflugen när hon var ute och joggade. I det fallet ska hunden sprungit ikapp kvinnan och direkt börjat bita henne i armar och ben.
Den försökte bita henne i halsen, och slet även loss en del av en muskel i armen. I tingsrätten beskrev hon ljudet som ett tygstycke som slits isär.

Efter 10 till 15 minuter lyckades hon svårt blödande få stopp på hunden genom att slå den i huvudet flera gånger med en pinne.

Kvinnan fick vårdades i elva dagar på Södra Älvsborgs sjukhus för sina skador, och efteråt hade hon 120 ärr över hela kroppen.

Domen fastställs
Tingsrätten dömde hundägaren till villkorlig dom och böter, samt till att betala skadestånd till de båda joggarna.

Hundägaren har hela tiden förnekat brott och menat att hon inte agerat oaktsamt, men Hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten och dömer kvinnan för vållande till kroppsskada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista