ULRICEHAMN

Domkraftstjuvar på flykt i skogen

Polisen hade pådrag på måndagsmorgonen sedan tjuvar slagit till mot en gård utanför Hökerum. Tre domkraftstjuvar med punktering blev påkomna, flydde ut i skogen och försvann.

Det var vid 7.20 imorse som en kvinna ringde in om att tre skumma män rotade runt i gårdens uthus. De försvann sedan med bland annat två domkrafter.

Polisen larmades och i närheten av gården påträffades tjuvarna just som de stod och bytte ett punkterat däck - troligen med hjälp av de stulna domkrafterna.

Tjuvarna la då benen på ryggen ut i skogen, och trots att polisen bland annat använde hundpatruller lyckades de försvinna.

I tjuvarnas bil har polisen hittat diverse stöldgods, och det kan hänga ihop med tre villainbrott i helgen i Borås, Timmele och Trädet.

Det är inte klart vad som stals vid de inbrotten, men polisen hoppas nu kunna matcha godset i bilen med det som som försvann från villorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista