Rebecca Strokan oroar sig för om hon kan börja i trean till hösten. Foto: Hanna Larsson, P4 Sjuhärad
BORÅS

Sommarskola nedlagd - elever kan få gå om ett år

Elev " Måste gå om tvåan"
1:37 min

Det blir ingen sommarskola i år för Borås gymnaiseelever. I år uteblir ett extra ekonomiskt stöd som man kunnat söka tidigare, och det kan drabba de elever som har svårt att få ihop betygen.

Rebecca Strokan är 18 år och går andra året på IB-programmet på Sven Eriksson gymnasiet är besviken.

– Jag tycker att det är fruktansvärt att vi inte blir erbjudna sommarskola. Den hjälper väldigt många elever som inte når upp till målen i matte, kemi och fysik.

Rebecca läser Matte C, men det är svårt och nu oroar hon sig för att inte kunna börja i trean till hösten.

– Det skulle troligtvis sluta med att jag får gå om tvåan för matten är så viktig. Det är ingen idé att gå in i trean om man inte klarat kursen. Det är inte bara jag, det är ganska många som har problem med matten.

 Anna Svalander som är ordförande i utbildningsnämnden i Borås tycker att sommarskolan fungerat bra men att det saknas pengar.

– Kommunen har inte prioriterat det. Gymnasieskolan i Borås har lägst resurtilldelning i hela landet. Vi har inga extra pengar att ta av.

Rebecca Strokan på Sven Erikssongymnasiet tycker att kommunen prioriterar fel.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Med tanke på att det stänger möjligheter att utvecklas. Det är som om kommunen inte bryr sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".