Foto: Scanpix.
BORÅS

Nattöppen Boråskrog varnas

Restaurang Babylon i Borås prickas nu av kommunen för att ha brutit mot alkohollagen. När krogen kontrollerades en lördagnatt var den fortfarande öppen - en och en halv timme efter stängningsdags.

I och med att restaurang Babylon bara har utskänkningstillstånd till klockan 01.00 på natten ska lokalerna enligt lag vara utrymda en halv timme senare.

Men när kommunens kontrollanter kom på besök vid 02.20 en lördagsnatt i oktober förra året var festen fortfarande i full gång.

Det var en förening som hyrt in sig, och enligt delägaren Sami Celik hade man inte hjärta att kasta ut dem.

– Folk hade roligt, var glada och dansade.

Efteråt visade kassaregistret dessutom att man bland annat sålt 21 helflaskor sprit efter att tiden gått ut - den sista notan slogs in 02.47. Enligt Celik berodde det på att man slog in notorna för sent.

– Vi sålde inget efter 01. Folk betalade när de gick och därför slogs notorna in så sent. Normalt gör vi inte så, men det blev så den gången.

Celik tillägger att man tänkt söka ett extra tillstånd för festen, men att det glömdes bort.

– Man är bara människa, man kan glömma. Jag står för det.

Restaurang Babylon i Borås får nu en varning, men händer det igen kan krogen riskera att förlora sitt utskänkningstillstånd.

– Det kommer inte hända igen, men vill de ge mig en prick får de göra det, säger delägaren Sami Celik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista