1 av 2
Foto: Drago Prvulovic, SCANPIX (Arkivbild)
2 av 2
Crister Persson, ordförande i kommunstyrelsen i Tranemo. Foto: Amanda Petersson.
TRANEMO

Polisen skriver avtal med Tranemo

1:37 min

Skriftliga avtal ska nu göra samverkan bättre mellan polisen och sjuhäradskommunerna. Tryggheten för kommuninvånarna ska öka och brottsligheten minska. Centerpartisten Crister Persson, kommunalråd i Tranemo tycker att det är bra.

– Det har förts en diskussion sedan ett antal år tillbaka hur vi kan få ett bättre samarbete. Vi tycker att det känns bra att ha skrivit ner vad vi vill uppnå i det här samarbetet, säger Crister Persson.

Samverkansavtal mellan polisen och alla kommuner i Sjuhärad är på gång, eller har redan skrivits under. Det övergripande målet är att öka tryggheten och minska brottsligheten. I Tranemo är det fyra områden som ska prioriteras; trafiksäkerhet, ungdomsbrottslighet, ungas alkoholkonsumtion, och skadegörelse och nedskräpning. 

Crister Persson tror att det ska bli bättre ordning i Tranemo tack vare samverkansavtalet

– Det är en förhoppning. Men sedan ska man ha klart för sig att det här är ett långsiktigt arbete. Jag är av den uppfattningen att det är bra att polisen finns och syns i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista