1 av 2
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
2 av 2
Sammanställning av de största fordringsägarna. Klicka på bilden
SPORT/EKONOMI

De förlorar pengar på Borås Hockey

Klubbchef "Ingen hoppar av"
1:40 min

Obetalda hotell, resor och hockeyutrustning - en rad företagare och privatpersoner har förlorat stora pengar på Borås Hockeys rekonstruktion. P4 Sjuhärad har listan över förlorarna.

I dagarna fick Borås hockey igenom en uppgörelse som gör att de slipper betala 3 miljoner kronor.
Ackordsuppgörelsen i Tingsrätten gör att fordringsägarna bara får tillbaka en fjärdedel av pengarna som klubben är skyldig.

Staten och Borås stad får stå med de största förlusterna, men även företag som utfört tjänster eller försett hockeyklubben med varor står som förlorare.

Skulden till Sohlberg Buss för resor är på nästan 400.000 kronor, och sportaffären Intersport i Borås har en fodran som är nästan lika stor. Bolagen förlorar nu nästan 300.000 kronor vardera.

Restaurangägare förlorar pengar
Flera restauranger förlorar pengar på fakturor som inte betalts. Största förlusten gör företaget som driver Mc Donalds på Ålgårdsvägen nära ishallen och i centrum. BHC:s skuld är på 385.000 kronor - omräknat i hamburgare modell Big Mac blir det 8.750 stycken.
Nu kom inte skulden från att spelarna ätit utan för att ägaren Ulf Wallengren lånat ut pengarna till klubben.

Listan på fodringsägare är lång och där finns även elitserieklubbarna Frölunda, Hv71 och Färjestad som förlorar pengar. Även personer inom Borås Hockey står som förlorare ekonomiskt, bland andra tränaren Per Ljusteräng, sportansvarige Stefan Persson, tidigare ordföranden Mattias Grönelid och tidigare klubbchefen Torbjörn Kind.

Fortsatt förtroende trots skulder
Trots att många bevislingen förlorat mycket pengar på Borås Hockeys dåliga ekonomi så hoppas tillförodnade klubbchefen Frank Karlsson att näringslivet i Borås ska lita på klubben framöver, och fortsätta stötta föreningen.

– Det är givetvis fruktansvärt tråkigt (det som hänt), men jag har pratat med ett par av de som är lite större förlorare i det här och det är fortsatt samarbete - ingen har valt att hoppa av, säger Frank Karlsson.

Nyheterna i måndags

Frank Andersson tf klubbchef BHC. Foto: Niclas Odengård, P4 Sjuhärad
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".