DALSJÖFORS, BORÅS

Ramaskri mot nedskärningar på Dalsjöskolan

1:33 min

Föräldrar sägs överväga att hålla barnen hemma från Dalsjöskolan, eller att flytta dem helt nästa läsår. Skolan står inför stora nedskärningar, och på ett möte i går fick kommunledningen ta emot kraftiga protester från föräldrarna.

Dalsjöskolan i Dalsjöfors står inför stora nedskärningar, och vissa menar att situationen redan idag är katastofal.

Därför hade kommunledningen igår inbjudits till ett möte där föräldrarna krävde svar på sina frågor - och mer resurser. En av dem är Stefan Noderén.

– Det var ju någon som sa att "då finns det bara en sak att göra - det är att vi får hålla barnen hemma eftersom vi inte kan släppa iväg dem till en sådan verksamhet". Jag tror inte bara det var jag som tyckte det var ett ganska bra förslag.

– Jag tror också att det finns en uppenbar risk att många väljer att flytta sina barn till andra skolor, i kommunen i stort eller till friskolor.

Enligt Stefan blev det inte så många svar på gårdagens möte. Istället fick man höra om ytterligare nedskärningar.

– För att klara ramarna man fått måste man skära ner 13 lärartjänster under de närmaste 18 månaderna. Det innebär att det blir 30 elever per klass och mer självstudier. Det är inte 13 och 14-åringar mogna för - det är fullständigt oacceptabelt, säger Stefan Noderén - förälder med barn på Dalsjöskolan.

Tidigare artiklar

Dalsjöskolans rektor Marianne Johansson. Foto: Sveriges Radio Sjuhärad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista