Ekomat. Foto: Scanpix
BORÅS

Ekologisk webbguide för Borås

0:48 min

Det ska bli enklare att välja ekologiskt i Borås. Imorgon startar webbportalen "Ekoguiden" som ska samla verksamheter med ekologiskt utbud. Borås blir nu den åttonde staden med egen ekoguide.

Webbsidan Ekoguiden är tänkt som en samlingsplats för verksamheter med bland annat ekologiskt utbud, och finns redan inriktat mot sju städer i Sverige. Imorgon blir Borås den åttonde.

– Sidan är inte komplett utan kommer att byggas upp under tiden här nu. Vi kommer ha ett par recensioner för att visa läsarna hur det kommer att se ut. Sedan är tanken att engagerade personer i Sjuhärad ska få vara med och recensera, säger Lotta Magnander - ansvarig för Ekoguisen i Borås.

– Jag tror att vi svenskar är ganska duktiga på att måla upp någon jättebild om att man måste vara jättebra och gör allting rätt, men det är inte det det handlar om. Det handlar om att göra lite, det handlar om vår hälsa.

Jon Koldenius
jon.koldenius@sr.se

Projektet stöds av Borås kommun och Västra Götalandsregionen, men drivs med engagemang från boende i Sjuhärad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista