Kenneth Andersson. Foto: Scanpix.
KENNETH CUP - GÖTEBORG

Kenneth ger cancerforskningen en spark framåt

1:18 min

Vill man träffa fotbollslegendaren Kennet Andersson är det Heden i Göteborg som gäller i helgen. Andersson arrangerar fotbollsfesten Kenneth Cup som samlar in forskningspengar till prostatacancerforskning.

Imorgon lördag drar fotbollsfesten Kenneth Cup igång på Heden i Göteborg. Cupen anordnas för tredje året i rad, och det är den gamle landslagslegendaren från bland annat VM -94 Kennet Andersson som står bakom.

Cupen handlar om att uppmärksamma prostatacancern - den allra vanligaste cancerformen i  Sverige som varje år drabbar omkring 10.000 män.

Målet är att spela fotboll och ha familjefest för att dra in pengar till Cancerforskningen. Det behövs mer pengar till forskning menar förre fotbollsproffset Kennet Andersson.

– Det är inte världens sexigaste sjukdom att prata om. Så har det väl varit lite grann - att män hellre pratar gräsklippning eller traktorer.

– Det är vanligt - 25 stycken varje dag av oss får reda på att vi har prostatacancer, men det pratas inte så mycket om det som bröstcancer eller vad som helst.

Nu gör ni det här med fotboll - drar det speciellt mycket män?

– Det är inte meningen att det ska dra män, det ska dra folk. Dagen handlar om lycka och att ha kul, och fotboll lockar.

– Allt överskott går till rätt cancerfonden och det är så himla kul, säger Kenneth Andersson som hoppas att man kan få in över en halv miljon kronor.

Reportrar Karin Ivarsson och Patrik Paulsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista