Marie Fridén (M). Arkivfoto: SR Sjuhärad
WEST SWEDEN

Svår uppgift för ny ledning

1:21 min

Det skandalomsusade EU-kontoret för västsveriges kommuner och region, West Sweden, valde i går ny ledning.  Ny andre vice ordförande blev Marie Friden (M) från Borås, och hon är medveten om svårigheten i uppgiften.

– Nio av tio kommuner tycker att arbetet är viktigt och Sjuhärads kommunalförbund vill vara kvar i samarbetet, säger Marie Fridén.

West Sweden, dit de västsvenska medborgarna betalar fem kronor per år vardera, ska marknadsföra Västsverige i Bryssel och EU. Men ledningen med vd:n Kjell Peterson i spetsen, har levt flott och satt upp både en trettonde månadslön, böter för fortkörning och parkering och spritnotor på skattebetalarnas konto.

Nu, efter sin pensionering, vill han dessutom ha sin flytt hem betald. Marie Fridén vill inte uttala sig om detta och hon tvekade aldrig att ta uppdraget som andre vice ordförande.

– Tvärt om. Det är viktigt att vi från Sjuhärad är med och ser till att vi får tillbaka det som vi ska få från West Sweden.

Ny ordförande blir regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista