1 av 3
Ulf Olsson (S). Foto: Bo Thorin/SR Sjuhärad.
2 av 3
Arkivfoto SR Sjuhärad
3 av 3
Kommunalrådet Annette Carlson (M). Foto: Bo Thorin
BORÅS

Splittring om buss till Backabo

1:21 min

Kommunstyrelsen i Borås var oeniga igår över busstrafik till och från Backabo, norr om Sandared och Sjömarken. Alliansen vill få Västrafik att utreda en busslinje, men de rödgröna stoppade förslaget.

Alliansen vill att Västrafik utreder en buss linje till och från Backabo, norr om Sandared och Sjömarken. De rödgröna, med Socialdemokraternas Ulf Olsson i spetsen, stoppade dock förslaget.

– Om vi skriver separata brev till Västtrafik varje gång vi får in synpunkter på kollektivtrafiken kommer vi inte få igenom någonting. Jag får synpunkter i alla fall en gång per dag - vi måste ha en samlad strategi för hur kollektivtrafiken ska utvecklas, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

Förslaget om en busslinje till Backabo har lämnats till kommunen via dess hemsida.
Alliansen har tidigare har ställt sig bakom liknande önskemål från både Rångedala och Kinnarumma, och tycker att det vore värt att undersöka.

– Det byggs allt mer i området med allt fler barnfamiljer, men det är en osäker gång- och cykelväg och det finns även ett mål i vår översiktsplan hur långt det ska vara till kollektivtrafik vid nybyggnad, säger Moderaternas kommunalråd Annette Carlson.

– Vi har inte sagt busstrafik till varje pris, men däremot tycker vi det är fullt rimligt att ställa frågan om det är möjligt med trafik till Backabo - att ställa frågan kan ju inte vara farligt.

Men Ulf Olsson vill inte lova Backaboborna något, och flaggar för att det kan ta ett par år att utreda saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista