BORÅS

Tre gymnasieutbildningar stoppade

Drottning Bankas Gymnasium och Lernia Utbildning i Borås får avslag från Förvaltningsrätten för att starta totalt tre nya utbildningar. Rätten anser bland annat att elevunderlaget inte räcker eller att utbildningarna inte behövs.

Drottning Bankas Gymnasium i Borås får avslag från Förvaltningsrätten på sin överklagan. Skolan ville dra igång två nya program: Barn- och fritid med inriktning på socialt arbete och ett hantverksprogram med inriktning på textil och design.

Enligt beslutet finns det inte tillräckligt intresse för det sociala arbete-programmet bland Borås blivande gymnasieelever. Och ett hantverksprogram med inriktning på textil skulle enligt domen sabotera för den kommunala version av utbildningen som redan finns.

Samtidigt får även Lernia Utbildning Ab avslag på sin ansökan om att starta ett tekniskt gymnasium i Borås. Här bedöms elevunderlag och intresse vara allt för litet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista