Studenter åker flak genom Borås. Foto: Carolina Svensson/ P4 Sjuhärad

Lugnt studentfirande i Sjuhärad

Gårdagens studentfirande landet runt var som en vanlig helg. I Sjuhärad omhändertogs 19 personer för fylla - bara något fler än en vanlig fredagskväll. Inga fall av misshandel har heller rapporterats in.

Ett större firande har pågått i Kungshamn, medan det varit relativt lugnt i Göteborg. Bråk utomhus har lett till tolv anmälningar för misshandel, dock inget allvarligare.

– Det har varit en klassisk, tråkig helg och vi har finkat en del ungdomar, säger Sven Persson, biträdande vakthavande vid polisen i Västra Götaland.

I Stockholm beskrevs läget som stökigt med lite blodiga näsor och spräckta ögonbryn, men inte värre än det brukar vara vid studentfirande.

Skånepolisen rapporterar några mindre fall av misshandel, mycket fylla och ett 30-tal ungdomar som har tagits om hand.

– Det är fullt på Hilton hos Sundsvallspolisen, som Leif Nilsson, vakthavande vid polisen i Västernorrland uttryckte saken.

I Luleå förekom studenter i cirka hälften av polisens 174 händelserapporter redan vid tretiden på lördagsmorgonen och då var festen långt ifrån över.

– Vi har strålande sol och ungdomar som dröjer kvar i grupper på många orter, så vi har inte sett slutet än, sade Hans Österlund, vakthavande vid Norrbottenspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".