William Petzäll. Foto: Bo Thorin.
BORÅS

Petzäll överklagar inte

Riksdagsledamoten William Petzäll, som dömts för ringa narkotikabrott, har inte överklagat domen i Varbergs tingsrätt. Petzäll dömdes till 30 dagsböter, sedan han gripits i januari med flera narkotikaklassade preparat i kroppen.

När domen kom övervägde Petzäll att överklaga till hovrätten. Men nu har han alltså avstått från att överklaga inom den utsatta tiden, vilket betyder att domen har fått laga kraft.

William Petzäll valdes in i riksdagen för Sverigedemokraterna, men är nu politisk vilde. Domen påverkar inte hans plats i riksdagen.

I förra veckan medverkade William Petzäll i en längre intervju i P4 Sjuhärad, den första han ställt upp på för att prata om sitt drogmissbruk. Han berättade bland annat om hur nära döden drogerna har lett honom.

– I höstas var det ett hårstrå från att jag dog. Då hade jag blandat opiater med lugnande medel, och det leder till andningsstillestånd i höga doser, säger William Petzäll.

Tidigare artiklar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista