1 av 2
Lina Bratt och Miranda Cobbs var med i Sjömarken idag. Foto: Jan-Åke Thorell P4 Sjuhärad
2 av 2
Aneth Tolfsson är en av ledarna på badresorna. Foto: Jan-Åke Thorell P4 Sjuhärad
BORÅS

Premiär för badresorna

1:37 min

Idag började årets badresor till Sjömarken för sommarlovslediga barn i Borås. Resorna har arrangerats ända sedan 30-talet och sedan 1945 har Borås stad ansvaret. Och trots namnet Badresor så är det långt ifrån bara bad det handlar om.

– Jag tycker det är kul och det är första gången för mig, säger Lina Bratt. Så jag testar det här idag.

Lina åkte med bussen till Sjömarken eftersom hennes kompis varit med tidigare och tyckte att det var kul.

– Jag har varit här i tre år nu, säger kompisen Miranda Cobbs. Riktigt vad jag ska göra vet jag inte, men det är kul att träffa nya kompisar. Så det här är inte enda dagen jag är här.

Det är inte bara bad och simskola på badresorna till Sjömarken. Det finns många andra aktiviteter både i vattnet och på land - paddla kanot, fiska, bollsporter, pyssla och leka. Och så vad deltagarna själva hittar på.

Resorna håller på ända fram till i augusti och cirka hundra barn deltar varje dag, bussade från olika hållplatser i Borås.

Och sommarverksamheten fyller ett stort behov, säger ledaren Anethe Tolfsson:

– Ja det är ett jättebehov, säger hon. Något av det bästa är integrationssyftet. Här träffas barn från en massa stadsdelar och med olika bakgrunder. Många har invandrarbakgrund och många är svenskar och här kan de lära sig att umgås med varandra.

– Många blir ju fast i sina stadsdelar och här är det ett ypperligt tillfälle att bygga bort de gränser som annars skapas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista