Många stora stark blir det för svenska folket under EM i fotboll. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
FOTBOLLS-EM

Trångt på Borås krogar inför Sveriges match

Resturangarbetare: "Telefonen har gått varm idag men vi är fullbokade."
1:19 min

Uppladdningen för den svenska debuten i fotbolls-EM pågår som bekant på många håll. Och för dem som inte vill sitta hemma vid TV:n visar flera restauranger i Borås matcherna på storbild.

Johan Callioras arbetar på restaurang Torget, och där har kvällens matcher varit fullbokade ett tag.

– Vi har fixat extraplatser för att kunna ta emot några fler idag. Telefonen har gått varm hela dagen. Men vi får vidarebefodra dem till Brasseriet, för här är det fullt.

Vädret förstör dock lite, Johan Callioras som tycker att det gott kunnat vara lite sol när Sverige gör EM-premiär. Men hittils har fotbollsfesten dragit mycket folk som varit på gott humör.

– Det är både unga och gamla som bokar, så det blir säkert en härlig mix ikväll. Flera stora sällskap, så det är säkert mycket företag också.

EM innebär ett tacksamt lyft för restaurangerna i en tid på året som annars är ganska död, precis efter skolavslutningarna men innan folk gått på semester och turisterna strömmar till.

– Det har inte varit något vidare på uteserveringen sista tiden på grund av det dåliga vädret, så detta gör ju sitt. Och det blir ju en helt annan stämning att kolla på matchen bland folk än att sitta hemma och gapa i soffan, säger Johan Callioras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".