Borås

Arbetslös vann mot kommunen

Borås stad gjorde fel som inte gav en arbetslös kvinna ekonomiskt stöd. Det slår Förvaltningsrätten fast och skriver att Arbetslivsnämnden måste ge kvinnan 4 200 kronor i ersättning.

Ersättningen till den arbetslösa kvinnan är bland annat kostnader för hyra, el och försäkring i februari månad.

Arbetslivsnämnden skrev att kvinnan inte tagit ansvar för sin situation. Förvaltningsrätten tolkar det som att Borås menar att hon inte sökt tillräckligt många jobb. Men det hävdar hon att hon gjort. Hon hade bara inte berättat om allt hon sökt utan bara de mest aktuella ansökningarna. Förvaltningrätten tror henne och fäller Arbetslivsnämnden i Borås.

I ett annat fall betalade Arbetslivsnämnden en funktionshindrad kvinna bara stöd för en hyra på 5000 kronor, trots att den egentligen låg på över 7000.

Förvaltningrätten undrar hur kommunen kom fram till just 5000 och om man undersökt om det över huvud taget är möjligt att hitta en så billig bostad för den funktionshindrade kvinnan och hennes barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista