Trä och färg. 2,5 meter höga bokstäver. Foto: Mikael Medin/Sveriges Radio.
SVENLJUNGA

Hollywoodskylt sätter Hid på kartan

"Man måste hitta på lite hyss"
3:59 min

Det är inte många som lägger märkte till det lilla samhället Hid, söder om Svenljunga. Men det har Bengt-Göran Hansson och hans grannar gjort något åt. Nu har Hid nämligen fått sin alldeles egen Hollywoodskylt.

– Min pojk sa att där skulle vi ju ha en skylt. Och sen när vi firade Valborg, det brukar vi alltid göra här nere vid ån, då var vi ett 50-tal och efter några pilsner så kom det här upp på tal och i sådana lägen är ju alla förslag bra.

Men det är inte ofta man tar dom där smarta idéerna och faktiskt gör nåt av dom sen.

– Nä, men så är det ju så att om bara allt man är tvungen att göra blir gjort så är livet ganska trist, man måste hitta på lite sånna här hyss ibland med.

Det är första gången jag är i Hid och jag trodde det skulle bli betydligt svårare att hitta. Men nu för tiden vet man direkt när man är här. Högt uppe på en bergvägg står nämligen, i stora, vita bokstäver H-I-D så det är omöjligt att missa. Men Bengt-Göran själv vill helst inte skryta.

– Det här är ju inte så komplicerat, dessa bokstäver. De är 2,5 meter och det var någon som jämförde med Hollywoodskylten som är 17 har jag hört. Jag har aldrig varit i Amerika så jag har inte sett originalet.

Tror du ni hade gjort det här projektet om ni haft ett längre namn?

– Nä, hade vi hetat Korpilombolo så hade det nog fått vara.

Mikael Medin
mikael.medin@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".