SPORT

Ingen elitlicens för Borås Hockey

1:16 min

Borås Hockey får inte vara kvar i Hockeyallsvenskan till nästa säsong meddelar Svenska Ishockeyförbundet.

I ett pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet meddelar nämnden för elitserien och hockeyallsvenskan att Borås Hockey tvångsdegraderas till division 1 till nästa säsong.

Lars Nylund är ordförande i hockeyallsvenska nämnden, och motiverar beslutet med att klubben haft negativt eget kapital i två på varandra följande år, enligt upprättade årsredovisningar.

– Det säger reglementet att man inte får ha.

BHC har länge haft ekonomiska bekymmer men lyckades undvika en konkurs i våras, då man slapp betala en stor del av sina skulder. Men det räckte inte för att få en elitlicens. Får man negativt kapital ett år, då får man ett år på sig att åtgärda det. Klarar man inte det, då blir man degraderad.

– Man måste under ett års tid ha sanerat sina finanser. Vi konstaterar att de inte klarat, och det vet klubben om.

Hur vanligt är det att klibbar nedgraderas på det här sättet?

– Det är inte vanligt. Klubbarna som har små marginaler, i och för sig, klarar i allmänhet att ordna sina finanser på det år man har på sig, säger Lars Nylund, ordförande i hockeyallsvenska nämnden.

Amanda Petersson

amanda.petersson@sr.se
033-17 75 58

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista