Skottlossning och storbråk utanför Sahlgrenska

1:37 min

Fyra personer är anhållna efter bråket vid Sahlgrenska. En man tros ha tros ha blivit skottskadad.

En man ska enligt polisen ha skjutit in i en bil och flera personer ska också ha slagits med tillhyggen.

Den misstänkte skytten är i 30-årsåldern och bar mörka kläder. Han ska enligt vittnen vara mellan 160 och 165 centimeter lång och sakna hår på huvudet.

– Vi brukar inte gå ut med signalement, för då låser vi vittnen. Men nu väger allmänintresset och vår uppklarning tyngre, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Totalt har elva personer frihetsberövats och hämtats in till förhör under onsdagskvällen. Ytterligare två skadade personer har förhörts inne på Sahlgrenska.

Det var vid en parkeringsplats utanför mikrobiologen vid Sahlgrenska sjukhuset som sex personer slogs med olika tillhyggen vid kvart över åtta-tiden på onsdagskvällen. Vittnen ska ha hört flera skott avlossas och minst en bil med skottskador har tagits i beslag. Polisen har tagit hand om ytterligare en bil.

Flera personer skadades vid bråket och skottlossningen, men polisen kan fortfarande inte bekräfta om någon faktiskt blivit skjuten. En förundersökning med rubriceringen försök till mord har inletts.

Kvällens bråk ska ha kopplingar till det bråk som uppstod natten innan, den gången var det inne på sjukhuset. Enligt Björ Blixter går det inte i nuläget att säga om det rör sig om en uppgörelse mellan olika gäng.

Efter skottlossningen och bråket satte polisen omedelbart in stora resurser. Även polishelikopter användes under onsdagskvällen i jakten på eventuella gärningsmän. Brottsplatsen har spärrats av och det har fått konsekvenser för bland annat akuten på Sahlgrenska sjukhuset.

Västekot/Ekot

Berit blev ögonvittne vid sjukhuset

"Rätt som det är sticker tre killar ur bilen och ropar 'Polis, polis, de försöker skjuta oss'." Hör Berit berätta vad som hände.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista