Jobb

Färre jobb än utlovat i nya väveriet

1:16 min

Oron och besvikelsen är fortfarande stor i Uddebo efter stängningen av väveriet för några veckor sedan. För ett år sedan fick dom anställda besked men också löfte om jobb hos nye ägaren Ludvig Svensson i Kinna. Men av de tre arbetskamraterna Sirkku Jansson, Agneta Olsson och Mill-Britt Nygren, var det bara en som fick fortsätta.

– Det är sorgligt men det finns också en bitterhet, jag kan inte komma ifrån det. Jag kunde inte tro att dom skulle sälja till nån som lägger ner oss. Kunde ni det?

– Nej absolut inte. Man var ju så säker på att man skulle kunna gå här till pensionen och jobba som vanligt men det blev inte så.

När beskedet om nerläggningen kom, för knappt ett år sedan, sas det att hela personalen skulle flytta med den nya ägaren, Ludvig Svensson, till Kinna. Sirkku fick jobb och även om uppbrottet var smärtsamt trivs hon bra med det nya. Men Agneta och Mill-Britt är uppsagda på grund av arbetsbrist.

– Ja det är ju som Sirkku säger, livet måste gå vidare. Vi får försöka se framåt, det ordnar sig nog på något vis förhoppningsvis. Vi måste se framåt, vi har inte mycket annat att välja på.

Vad tror ni att en sån här arbetsplats betyder för ett samhälle?

– Det har ju varit våra liv. Vi har levt för den här fabriken, vi har byggt våra hus här och vi bor här så det är klart att vi vill ha kvar fabriken, det är ju våra liv.