Johanna Almgren från Borås visar vilken bollkonstnär hon är. Foto: Sara Holmberg.
OS

Johanna Almgren är redo för OS-arenan ikväll

1:28 min

Ikväll är det dags för dom svenska fotbollsdamernas första match i OS i London och en av spelarna som ställs mot motståndarna Sydafrika är Johanna Almgren från Borås. Men trots allvaret och det stora evenemanget är hon inte nervös för premiären.

– Inte än, inte för egen del och det känns inte så nervöst i gruppen heller utan mer positivt och en go känslan av att det ska bli väldigt roligt. Sen ju närmre matchstart man kommer ju nervösare blir det men när det väl blåser i pipan så lägger sig allting.

Du har varit med i OS förut, 2008, känner du dig rutinerad nu?

– Nej då fick jag knappt spela, jag spelade nog 17 minuter samanlagt så det vill jag inte påstå. Men det känns väldigt kul och nu känns det som jag har helt andra förutsättningar.

På vilket sätt känns det så?

– Jag har blivit bättre och dom senaste två åren har jag presterat den bästa fotbollen i min karriär så det känns som jag konkurrerar på allvar och det känns väldigt bra.

Hur känns det personligen att vara borta i London och vara borta från familjen här i Borås?

– Det är klart att man saknar mamma väldigt mycket och jag har en pojkvän i Göteborg så det är klart att det är en fruktansvärd saknad, man vill ju ha dom nära alltid. Men just nu lever jag min dröm och dom önskar mig inget hellre än att jag ska vara lycklig och jag är väldigt lycklig just nu. Jag vet var jag har dom.

Isabella Westberg

isabella.westberg@sr.se
033 - 17 75 34

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista