Fyrverkerier slängdes in på ett TV-spelslan i Sätila. Inga skadades. Foto: Anna Rydholm/SR Sjuhärad
Brott

LAN i Sätila attackerades med fyrverkerier

1:32 min

Ett Tv-spelslan i Sätila blev i natt utsatt för sabotage, då ett gäng ungdomar kastade in brinnande fyrverkeripjäser i den gympahall där lanet hölls. Deltagarna tog saken i egna händer och sprang efter raketkastarna, som hölls kvar på platsen tills polisen kom. Landeltagaren Kalle Lundberg berättar

– Vi undrade vad det var som tjöt först. Det tjöt i hela lokalen och sen small det. Det tog nån sekund innan man kopplade vad det var. Så sprang jag som ett spjut mot dörren för att se var dom tog vägen. Efter ett tag lyckades vi få fatt på dom. Det var rätt uppenbart att dom hade gjort det. Det var väl inte det värsta man kan göra men det känns lite onödigt, det var över gränsen att slänga in raketer i lokalen.

Polisen kom och kunde förhöra de misstänkta, fyra ungdomar i 16-20 årsåldern, som sedan släpptes. Ingen av deltagarna skadades i samband med raketskjutningen, men händelsen har rört upp en del känslor. Stanislav Izotov är en av arrangörerna.

– Många var ju sura här. Så vi var 15 personer som mötte upp dom för att dom skulle stanna kvar. Det var många som blev upprörda av att folk gör något sånt här.

Var det många som blev rädda?

– Mest överraskade skulle jag tro men det var någras mammor som ringde på morgon efter att dom hörde för att kolla att allt var bra.

Men Kalle Lundberg verkar ta det hela med ro:

– Det är killar i den åldern, man vill ha lite kul på kvällen och det händer inte så mycket i en sån här stad. Jag har egentligen all förståelse för att dom vill ha lite skoj, jag är inte fördömmande på något sätt utan jag förstår dom lite, men som sagt det var nog lite över gränsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista