Sommar

Bikinis hetast på vintern

1:24 min

Badkläder och bikinis ger associationer till sol och värme. Därför borde väl det säljas bikinis som smör i solsken just nu, eller? Lena J-son Suhr äger en dammodebutik i Borås. Hon säger att det såldes fler badkläder på somrarna förr och att bikinin är som hetast på vintern nu.

– I mars redan, dom första bikinierna kommer i februari så då börjar vi sälja och då går det faktiskt jätte bra.

Lena J-son Suhr startade sin dammodebutik på sextiotalet. Hon säger att försäljningen då var mer fokuserad till sommarmånaderna och att detta har förändrats med åren.

– Tidigare var vi mer hemma och vi var mer trogna butiken, idag är vi ett resande släkte så vi shoppar dit vi kommer, så trenden är nog att den har sjunkit lite. Men den är mer spridd över ett helt år vilken den inte var förr på grund av att då var det bara koncentrerat till sommarmånaderna men nu är det spritt över hela året.

Finns det någon oro att det ska bli mycket över när man köper in?

– Nej, vi säljer hela hösten. December och januari kommer det inga varor och vi reser väldigt mycket i Borås, turistbyråerna är fullbokade, så då vill vi ha lite nytt.

När folk reser så mycket går bikinierna åt ändå?

– Ja, då styr inte vädret. Det är bara vi som inte ska ut och resa, som jag själv som inte har badat, det är klart att jag inte sliter på min bikini på samma sätt.