fotboll

Elfsborg laddade inför kvällens match

1:28 min

Ikväll möter Elfsborg Dacia Chisinau på hemmaplan.

– Vi måste gasa och bromsa samtidigt hela tiden. Sen får vi inte blotta oss för mycket bakåt så vi släpper in mål. Balansen i laget är viktig. Nu har vi 0-1 i bagaget som vi måste tackla och det innebär ju att vi ska göra mål och helst inte släppa in något.

Förra matchen spelades i Moldavien, nu ska ni spela på hemmaplan. Hur viktigt är det?

– Det är ganska stor skillnad mellan hemma och borta-spel. Speciellt i de här europamatcherna där miljön runt omkring och arenan kan påverka ganska mycket. Det är större skillnad internationellt än vad det är i allsvenskan att spela hemma och borta.

För att få fortsätta spela i Europa league måste de vinna ikväll. Helst med 3-0. Och från segern mot Kalmar FF i söndags har de fått råg i ryggen. Tränaren Jörgen Lennartsson:

– Framförallt är självförtroendet bra och en viktig del i en fotbollsspelares agerande. Vi fick väldigt mycket självförtroende eftersom vi kände att vi gjorde en riktigt bra match emot Kalmar sist. När vi har tittat på den i efterhand så har vi hittat mycket bra bilder som spelarna har sett och bankat in i skallen. Det är en otroligt fin form som vi är i just nu, så det tar vi med oss. Men sen lever varje match sitt eget liv och nu möter vi ett annat lag. Ikväll ska vi ge gärnet och köra i full fart och hoppas att vi ska klara av det här och göra några mål, vi vill ju gå vidare, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.