Krister Nyström, organisatör: "en fantastisk tävling" Foto: Sanna Engström
herrljunga

Kullingtrofén lockade besökare

3:06 min

I går drog den årliga rallycupen Kullingtrofén igång i Herrljunga och stämningen och ljudnivån var hög i folkets park. Över 230 rallybilar anslöt sig till startfältet.

Vi hör Krister Nyström som är med och organiserar tävlingen berättar om säkerheten kring rallyt.

– Det händer ju att vägen svänger mer än en själv och då hamnar man i skogen. Så enkelt är det ju. Då blir det lite arbete i garaget va. Men vi har väldigt bra säkerhetsutrustning och det är oerhört få skador som uppkommer. Det kanske kan handla om att det blir en bruten arm i värsta fall, eller ett finger, om man våltar runt flera varv.

Vi kör ju i 150-170 km i timmen och det är ju klart, skogen står nära. Hårda smällar kan det bli. Säkerhetsutrustningen i bilarna är bra och säkerheten kring rallyt är även den bra. Vi har ambulanser ute på plats och rescuebilar som har klipputrustning ifall det skulle behövas.

Ska man råka ut för en olycka, bör man göra det på en rallytävling, säger Krister Nyström, en av organisatörerna på tävlingen.

Sanna Engström
sanna.engstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista