Besjani Hasani, Fadi Georgess, enhetschefen Tony Kampf och Dejan Zivanovic framför Hulta fritidsgård. Foto: Julia Collinius P4 Sjuhärad
borås

Alla blir gladare av öppna fritidsgårdar

1:39 min

Politikernas beslut om att låta fritidsgårdarna i Öster vara öppna under sommaren har lett till att ungdomarna i de olika områdena mår bättre. Särskilt fritidsgården på Hulta i Borås har varit välbesökt i sommar.

Efter många somrar med stängda fritidsgårdar har politikerna nu bestämt att fritidsgårdarna i stadsdelen Öster ska hålla öppet. Vid öppning på onsdagseftermiddagen var det fullt av ungdomar utanför fritidsgården på Hulta. En av dem var Romario Sarkis som berättade att varför han tycker det är bra att fritidsgårdarna håller öppet.

– Det är väldigt bra faktiskt att ungdomarna kan komma hit och umgås lite. Tidigare år när gården har varit stängd har jag inte haft så mycket att göra. Då har det mest varit att jag stannat hemma och det har inte varit så kul.

Barzan Hamesor var en annan artonåring som väntade utanför fritidsgården för att kunna träffa sina kompisar.

– Det är bra att ungdomar får något att göra istället för att de gör något dumt. När jag kommer hit brukar jag ofta spela fotboll, säger han.

Tony Kampf är enhetschef på Hulta fritidsgård. Han är nöjd med politikernas satsning.

– Här på Hulta har det slagit väl ut. Man märker ju att ungdomarna mår bättre. På onsdagarna har vi haft cirka trettiofem besökare varje kväll och det är de som inte kommer iväg på någon semester och som behöver något att göra.

På fritidsgården spelar ungdomarna biljard och fotboll. Men det är främst en social mötesplats där de kan umgås med varandra, berättar Tony Kampf.

– De kommer hit för att träffas och prata om vad de har gjort på sina semestrar och så vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista