fotboll

Jan Mak ny tränare i Gais

0:58 min

Det är nu klart med ny tränare för Gais. Och det blir den tippade Jan Mak som tar över efter Alexander Axén. Jan Mak, 67 år, basar från och med i dag över a-truppen och han kommer att leda laget under hösten.

– Vi ville ha en erfaren tränare och Jan har en väldigt lång karriär och står dessutom för en tydlighet som vi behöver det här utsatta läget, säger Gais sportchef Mats Persson på klubbens hemsida.

Jan Mak kommer närmast från uppdraget som junioransvarig i Elfsborg. Han har holländskt ursprung och kom som tränare till Sverige för drygt 30 år sedan. Han har bland annat tränat Halmstad BK, Elfsborg, Norrby, Brage och Halmia.

– Det är en väldigt spännande utmaning, och jag har upptäckt en oerhört stark tilltro till att kunna vända detta i de diskussioner vi har fört, säger Jan Mak.

Har de tidigare tränarna gjort något fel?

– Jag har ingen uppfattning om detta. Jag har inte sett någonting av detta.

Du kommer in i ett läge där det nästan inte kan gå sämre än vad det gör. Lite av en win-win situation för dig. Hur ser du på dina möjligheter att bli en hjälte i klubben?

– Det är jag inte alls ute efter, och jag håller inte med om att det blir någon win-win situation. Dessutom är det inte jag, utan det är vi. Det finns många som kommer ha väldigt centrala roller i detta, säger Gais nya tränare Jan Mak.

Kontraktet sträcker sig till november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista