borås

Resecheckar för lång och trogen tjänst blev värdelösa

1:29 min

Anställda vid Borås stad som fått resecheckar som gratifikation efter 25 årig tjänst - drabbas av att Borås Affärsresebyrå gick i konkurs förra veckan. Resecheckarna är numera värdelösa för dem som inte hunnit lösa in dem.

Socialdemokratiska kommunalrådet Ulf Olsson lovar att medarbetarna inte ska drabbas. Göran Björklund är kommunsekreterare på Borås kommun och berättar man i dagsläget inte vet hur många som inte hunnit lösa in sina resecheckar innan konkursen.

– Vi vet att det var 115 personer som valde resecheckar. Varje check är värd 6300 kronor, så det handlar om ungefär 750 000 kronor totalt. Men vi vet intehur många som löst ut dem.

Varje år får de anställda som arbetat 25 år i kommunen en gåva som delas ut vid en särskild ceremoni. Den anställde kan bland annat välja mellan en guldklocka, ett konstverk eller en resecheck.

Eftersom samarbetet med Borås Affärsresebyrå inleddes i oktober så är det bara 2011 års jubilarer som drabbats. Hur många av dem som inte redan löst in sin resa är ännu oklart, så kommunen uppmanar nu de personerna att ta kontakt.

– Vi vill att de kontaktar respektive förvaltning så att vi kan nå dem snabbt med besked när vi har en ny resebyrå de kan vända sig till, säger Göran Björklund.

Kommunens upphandlingsenhet jobbar nu med att hitta en ny resebyrå som kan ta hand om jubilarerna men även alla tjänsteresor som ska göras framöver. Presentcheck på resor är populärt och kommer även i fortsättningen ska kunna erbjudas i gåva säger Göran Björklund.

– Precis i år har jag jobbat 25 år så det blir ju min tur att välja i höst. Det är klart att resor alltid är attraktivt. Vi ska lösa detta och jobbar för fulla muggar just nu.