Polisen spärrade av ett stort område runt bilen där personen påträffades. Den aktuella bilen står längt ner till höger. Foto: Pär Sandin, P4 Sjuhärad
mark

Misstänkte midsommarknivmannen åtalas

Den man som misstänks för knivdådet i Skene på midsommarafton har nu åtalats. Han misstänks för försök till mord alternativt grov misshandel.

Det var på eftermiddagen på midsommarafton, den 22e juni i år, som en man knivhöggs svårt i Skene. Då polisen hittade honom satt han, kraftigt blödande, i en bil nära kommunens lokaler i Kinnaström.

Den tilltalade, en 55 årig man bosatt i Skene, kunde anhållas strax efteråt, och har suttit häktad sedan den 27 juni.

Igår kom alltså åtalet, och enligt det var det gärningsmannens uppsåt att döda sitt offer. Den tilltalade ska ha knivhuggit offret i nacke, hals, bröst, mage, arm, lår och rygg. Skadorna var livshotande, och offret har fått genomgå operationer och blodtransfusioner- man anser därför att gärningsmannen visat synnerlig hänsynslöshet i sitt handlande.

Förutom målsäganden har två personer kallats som vittnen. Dels den man som hjälpte offret precis efter dådet, dels den målsägandes tidigare sambo.

Tidigare publicerat:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista