1 av 2
Musikskolan kan komma att flyttas till Tingsholmsgymnasiet. Foto: Ann-Christin Lundberg
2 av 2
Göran Nyman. Foto: Jenny Hellström
ulricehamn

Ledare för musikskolan slutar efter sparförslag

1:17 min

Gustaf Linder, chef för musikskolan i Ulricehamn lämnar sin tjänst. Bakgrunden är besparingarna inom musikskolan och diskussionen om att musikskolan kanske ska flytta från lokalerna på Bogesundsskolan.

Lokalerna på Bogesundsskolan renoverades för musikundervisning och togs i bruk 2004. Göran Nyman är processchef inom kommunen och han kommenterar det hela såhär:

– Gustaf lämnar sin tjänst efter att han själv har tagit det beslutet att lämna tjänsten som chef för musikskolan i Ulricehamns kommun. Det är klart att det handlar om ekonomin på musikskolan, även den blir ju drabbad när vi skär ner i verksamheterna, och det har ju Gustaf då uttryckt att det tycker inte han är särskilt trevligt.

Gustaf Linders efterträdare kommer att utses i höst och fram till dess kommer Catrine Berglund, verksamhetschef för Tingsholmsgymnasiet och musikskolan att ta över. Göran Nyman konstaterar att ekonomin i kommunen är hårt ansträngd och alla verksamheter har sparkrav på sig. Den nye chefen måste därför vara beredd att fatta svåra beslut.

– Bland annat de kraven kommer man behöva ställa, det är ju en del av en chefs tillvaro. Att utveckla är naturligtvis viktigt men man behöver också i stunder kunna fatta beslut som inte alltid är så bekväma för verksamheten, säger Göran Nyman.

Gustaf Linder vill inte kommentera beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista