Foto: Staffan Löwstedt/Scanpix
borås

Tre män i 25-årsåldern åtalas för grovt vapenbrott

Idag åtalas tre män i 25-års åldern för grovt vapenbrott. De misstänks för innehav av en mängd vapen och ammunition som de förvarat på en vind i Borås utan att ha rätt till det.

Hösten 2010 hittade polisen en kulsprutepistol och två vanliga pistoler på en vind i Borås. Där fanns också ammunition och skyddsvästar och en väska att ha vapnen i.

Nu kommer åtalet. Tre män åtalas för grovt vapenbrott, en av dem sitter redan inne, dömd till fängelse i tolv år för mord.

Åtalet bygger på dna-analyser och fingeravtryck. En av de tre åtalade dessutom varit svår att få tag i och det förklarar att det tagit så lång tid innan åtal väckts, säger kammaråklagare Daniel Edsbagge till TT.

Männen är i 25-årsåldern, en av dem är från Borås, de andra två från Göteborg. Alla tre nekar till att ha med vapnen att göra.

Brottet är grovt bland annat med hänsyn till att vapnen varit livsfarliga och saknat legalt användningsområde. Det har funnits en påtaglig risk för att vapnen skulle komma till brottslig användning, skriver åklagare i åtalet.

När fyndet gjordes hade det förekommit flera skottlossningar i Borås. Vapnen har dock inte kunnat bindas till någon av skjutningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista