Gatumusikanterna i Ulricehamn är nöjda med sommarjobbet, trots lönen på 43 kronor i timmen. Foto: Mikael Medin P4 Sjuhärad
ulricehamn

Gatumusikanterna trivs på sommarjobbet – trots sämst lön i Sjuhärad

Musikant: "Jag hade kunnat göra detta utan lön"
1:38 min

Ungdomarna i Ulricehamn får sjuhärads lägsta löner för sitt feriearbete. Simon Feufel sommarjobbar som gatumusikant och trots att lönen bara är 43 kronor i timmen trivs han med jobbet.

Simon Feufel och hans kompisar i åttamannaorkestern har repat mycket och tycker att det var skönt att få komma ut från replokalen och spela för allmänheten.

– Man måste ju repa någonstans i lokal innan, men att komma ut och visa upp det sen är en härlig känsla. Värdet har vart ok, det har gått bra att spela. Vi har satt det mesta och tiderna har varit bra.

Det är Ulricehamns kommun som arrangerar projektet för att skapa trivsel i stan och än så länge verkar det fungera bra. Det är många som stannar och lyssnar och själva trivs dom bra med jobbet. Det är bra arbetstider, bra jobbarkompisar och väldigt lärorikt.

Men så är det lönen men 43 kronor, den sämsta för sommarjobbare i hela Sjuhärad. Julius Marstorp spelar gitarr, och tycker att lönen är låg men att det är värt det för att det är ett så roligt jobb.

– Det är väl lite lågt, men det funkar. Med tanke på att vi spelar och det är roligt, jag skulle kunna göra det här jobbet utan lön.

Men känns det inte orättvist att ni hade fått 1700 kronor mer för att göra exakt samma sak i Borås?

– Det känns väl lite halvdant. Men nu är vi ju i Ulricehamn, och det funkar här med, säger Julius Marstorp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".