Allt fler lämnar sina hundar på hundpensionat. Foto: Mikael Medin P4 Sjuhärad
SJUHÄRAD

Trångt på hundpensionaten trots att de blir fler

Tom Rölander: ”Det är rätt så många varje sommar som vi inte kan ta emot”
1:23 min

Det blir fler och fler hundpensionat i Sverige och samtidigt blir det vanligare att folk lämnar sina hundar på pensionat. Men det gäller att vara ute i god tid.

Det säger Tom Rölander, som drivit ett hundpensionat utanför Borås i över 30 år.

– När det gäller att få plats på ett hundpensionat är det givetvis bra att vara ute i god tid, att mitt i säsongen hitta en plats är nog ganska besvärligt skulle jag tro.

Händer det att ni får neka folk under sommarmånaderna?

– Ja, det är rätt så många varje sommar som vi inte kan ta emot, säger han.

Ungefär tre månader innan högsäsongen drog igång var alla semesterplatser på Tom Rölanders hundpensionat uppbokade. Så är det varje år men ändå ringer det alltid folk och vill ha en plats dagen innan deras semester börjar. Tom berättar att antalet hundpensionat har ökat kraftigt i Sjuhärad sedan han drog igång, och även viljan att lämna sin hund på ett hundpensionat.

– När vi startade var vi väldigt tidiga, det fanns inte mer än något hundpensionat, men sen har det vuxit och blivit betydligt fler. Det är även allt fler hundägare som vågar lämna sina hundar på det här sättet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".