Översvämmning på Bäckängsgymnasiet för andra dagen i rad. Här är nedgången till källaren. Foto: Caroline Aronsson P4 Sjuhärad
borås

Översvämning på Bäckäng – idag igen

Räddningstjänst: "Kan vara fel på brunnsystemet"
1:16 min

De senaste dagarnas skyfall har lett till att Bäckängskolan fått in vatten i källaren. Utanför två ytterdörrar ner till källaren har vattnet nått flera decimeter upp på väggen, och räddningstjänsten fick komma och pumpa.

Återigen har störtskurar ställt till med problem på flera håll. Kring postterminalen i Borås ska gatan vara översvämmad, och på Bäckängsgymnasiet har man drabbats av översvämning i källaren för andra dagen i rad.

Tommy Lieback på Räddningstjänsten i Borås var på plats för att få undan vattnet innan det kunde ställa till med allvarliga skador.

– Det är någon centimeter på golvet i källaren. Det har precis klarat dörrposten in till arkivet. Vi vet inte hur allvarliga skadorna är invändigt än.

Vad ska till för att det inte händer igen?

– Man kanske ska se över brunnsystemet. Det verkar som att det trycker vatten underifrån. jag kan inte svara på vad felet är i nuläget.

Om det fortsätter regna, finns det risk att ni får åka på sådant här igen då?

– Det finns ju risk för det. men man kan uppmana villaägare att ha koll på brunnarna och ta bort löv och dylikt som kan täppa till, säger Tommy Lieback på Räddningstjänsten i Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".