borås

Misshandlade frun igen efter rättegång

En 70-årig man från Borås döms till fyra månaders fängelse för övergrepp i rättssak i Borås tingsrätt idag. Mannen dömdes för misshandel mot sin fru – och upprepade brottet efter att han släppts hem igen.

Mannen dömdes för misshandel av sin fru tidigare i somras till en månads fängelse. I samband med den utredningen hotade och misshandlade han henne mer eftersom han ansåg att det var hennes fel att han blivit häktad, och att hon borde hjälpt honom bli fri snabbare.

Bland annat slog han henne med ett duschmunstycke i huvudet och i ansiktet så att hon fick en djupt sår. Kvinnan blev illa tilltagen, och mådde fortfarande så dåligt när hon följande dag hördes av polis att hon kräktes under förhöret.

Mannen ska utöver fängelsestraffet även betala drygt 17 000 kronor i skadestånd till offret, och han kommer få stanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".